Az árnyékolástechnikáról néhány szóban

Az árnyékolástechnika az utóbbi időben egyre fontosabbá válik, hiszen a nyaraink forróbbak lesznek, és ahogy a légkondicionálók piaca növekszik, úgy válnak keresettebbé az árnyékolástechnikai berendezések is. Alábbi bejegyzésünkben szeretnénk bemutatni, hogy milyen lehetőségek közül lehet választani, ha árnyékolásról van szó.

A legismertebb és legszélesebb körben elterjedt árnyékolástechnikai eszköz a redőny, ami manapság már szinte minden otthon része. Többféle változatban is kapható, hogy igazodhasson a vásárlói igényekhez: a legkedvezőbb árú termék a műanyag redőny, amelyet kézi erővel lehet mozgatni, a legmagasabb árú, emellett viszont a legkiemelkedőbb minőségű típus pedig az alumínium redőny, amelynek lamellái szigeteléssel vannak feltöltve, különféle biztonságtechnikai kiegészítőkkel ellátott, a mozgatásáról pedig távirányítható motor gondoskodik. Természetesen a kettő közötti konfigurációk is beszerezhetőek, hiszen az árnyékolástechnika igyekszik kiszolgálni a vásárlói igényeket.

A redőny az ablakon kívül helyezkedik el, míg az úgynevezett belső árnyékolók az ablakon belül találhatóak. A reluxa, a szalagfüggöny, illetve a roletta szintén széles körben elterjedtek: a reluxa bárhol megtalálható, ahol vannak ablakok, roletták pedig főleg a tetőtéri ablakok kedvelt tartozékai. A szalagfüggöny sokáig csak a középületek, illetve az irodaházak árnyékolója volt, ám az utóbbi időben már az otthonokban is megjelent, hiszen számos előnye mellett alig akad hátránya – a szokatlan, irodai megjelenést számíthatjuk annak.

Szintén elterjedt árnyékolástechnikai eszköz a napellenző; a klasszikus típus piros-fehér csíkos, és egy tengerparti kávézó teraszán képzeljük el általában. Természetesen nem csak a vendéglátásban hasznos, hiszen teraszok, erkélyek, verandák árnyékolását is kiválóan ellátja, és nem csak a fentebb említett színekben érhető el, így mindenki megtalálhatja azt a típust, ami megfelel az elképzeléseinek. A napellenzők mozgatása – hasonlóan a redőnyökéhez – végezhető kézi erővel, avagy motoros típusok is beszerezhetőek.

Amennyiben árnyékolástechnikai eszközökre lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal, kérdéseit pedig tegye fel nekünk megadott elérhetőségeink egyikén!