roletta típusok

A rolettatípusokról bővebben

A roletta az egyik legrégebben használt belső árnyékoló, amelynek fejlesztése még napjainkban sem állt le, és több változatban is megvásárolható.

Az egyszerűség és könnyű kezelhetőség okán a roletta az árnyékolástechnika klasszikus eszköze. Titka a széles körű felhasználhatóságában rejlik, hiszen minden enteriőr kiegészítésére alkalmas, ezért a hagyományos lakberendezéstől egészen a minimalista, letisztult stílusig mindenhol képes megállni a helyét. Az alábbi cikkben a roletták típusait és előnyeit vizsgáljuk meg, illetve azt, hogy melyiket érdemes választani.

A roletta előnyei

roletta típusokA roletta helyigénye kicsi és egyszerű a kezelése, emellett esztétikus, hiszen számtalan színben, különleges anyagokból, minták ezerféle változatával szerezhető be, ráadásul a gyöngylánc és a súlyok, valamint a tartószerkezet színei is harmonizálhatnak egymással, és még különleges súlyok is beszerezhetőek hozzá. Egyre népszerűbbek a motoros típusok, melyek tökéletesen passzolnak a modern stílusú otthonokhoz.

A roletta az ablakkeret fölé, a falra vagy akár a mennyezetre is felszerelhető, elrejthető a függönykarnisoknak kialakított mennyezeti takarásban, de kombinálhatjuk akár függönnyel is. Nagy előnye, hogy a hőszabályozásban is segít, így csökkenthető a légkondicionálás költsége is.

A roletta anyaga tartós, ellenálló, taszítja a szennyeződéseket, és egyszerűen tisztítható. A textília a választott anyagtól függően elérő mértékben szűri a fényt, így még napközben is belátásvédelmet biztosít, míg a fényzáró anyag az esti nyugalmat biztosítja. Az anyagok tekintetében különböző típusok léteznek, de a kezelés is többféleképpen oldható meg.

A roletta típusai

A roletta az anyagát illetően háromféle lehet:

  • fényáteresztő,
  • fényzáró,
  • alupigmentált,

kezelését tekintve pedig:

  • gyöngyláncos,
  • tetőtéri rugós,
  • motoros.

roletta típusokA fényáteresztő textil sötétítés nélkül is képes az erős fény és hő ellen védekezni, ezzel szemben a  fényzáró anyagot akkor érdemes használni, ha fontos a benti hőmérséklet alacsonyan tartása, ugyanis ezzel több fokkal is csökkenthető a szoba hőmérséklete, emellett a hálószobában is hasznos, hiszen kizárja a fényt, így pihentető alvást biztosít. Az alupigmentált textil a fényzáró anyag hatékonyabb változata, amely a fény nagy részét visszatükrözi a szabadba, így még kellemesebb hőérzetet biztosít.

Ami a kezelést illeti, a gyöngyláncos változat a legelterjedtebb, és könnyen felismerhető a láncról, mellyel a leeresztése és felhúzása történik. Alapvetően manuális mozgatású szerkezetről van szó, míg a tetőtéri rugós mechanikus rásegítéssel működik, de szintén szükséges a kézi mozgatása. Ezekkel szemben a motoros változat a legkényelmesebb, hiszen gombnyomásra felhúzható és leengedhető, a működtetése pedig megoldható távirányítóval, sőt, akár okosotthon-redszeren belül is, teljesen automatizálva – nem véletlen, hogy napjainkban ez utóbbi a legnépszerűbb rolettatípus.

A roletták tartósak, így hosszú távú megoldást jelentenek, ha beltéri árnyékolásról van szó. Bármelyik rolettatípust is választaná, kínálatunkban mindet megtalálja! Oldja meg egyszerűen és költséghatékonyan az árnyékolást otthonában, és ehhez vásároljon kiváló minőségű rolettákat kínálatunkból; garantáljuk, hogy ezt a döntést nem fogja megbánni!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a roletták iránt, tekintse meg az általunk kínált típusokat, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, illetve, ha vásárolni szeretne, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!