Motoros redőny, modern redőny

Mit nyernek a motoros redőny tulajdonosok?

A motoros redőny egyértelmű előnye a kényelem, de más érv nem is szól mellette? Dehogynem! Mutatjuk az előnyöket és az utólagos motorizálás lehetőségeit!

Ha eldöntjük, hogy az árnyékolók koronázatlan királyával tesszük teljessé az otthonunkat, az első kérdések egyike a működtetés módjára irányul, azaz hogy hagyományos gurtnis legyen vagy motorizált, modern redőnyt szeretnénk. Bár vannak, akik még mindig az egyszerűbb változatban hisznek, egyre többeket győz meg az a számtalan előny, amit a motoros változat tartogat. Vegyük sorra ezeket!

Redőnymozgatás egyetlen gombnyomással

Ami mindenkinek egyből eszébe jut egy ilyen árnyékolóról, az az elképesztő kényelem, amivel megajándékozza a lakókat. Ennek talán az az oka, hogy a legtöbbünknek vannak rossz tapasztalatai a súlyos redőnyszerkezet mozgatásával kapcsolatban. A gurtnis változat felhúzása ugyanis nagy fizikai erőfeszítést igényel, ami egy álmos reggelen bárki számára lehetetlen küldetésnek tűnik, az idősebb korosztály képviselőinek pedig mindenképpen kihívást jelent.

Ehhez hozzá kell tenni azt is, hogy egy családi házban több redőnynek kell helyet kapnia, amiket egyenként felhúzva rengeteg értékes időt vesztegetünk el, a kapkodásnak ráadásul következménye is lehet. Ha sietünk, szinte biztosan nem figyelünk az egyenletes mozgatásra, ennek pedig előbb vagy utóbb a redőny látja kárát. Hát nem egyszerűbb megnyomni egy gombot?

Néhány további érv a motoros redőny mellett

Motoros redőny, modern redőnyA redőnyt hajlamosak vagyunk egyfajta védelmi vonalnak tekinteni, és bár a masszív szerkezet önmagában arra sarkallhatja a tolvajokat, hogy más préda után nézzenek, a motorizált árnyékolók nagyobb biztonságot nyújtanak. Ha a gurtnis redőnyt óvatos mozdulatokkal elkezdjük feltolni, az akár 40 cm-t is felcsévélődhet, míg a motoros verziókat, amik feltolásgátlót kapnak, szinte meg sem lehet mozdítani.

Szintén az otthon biztonságát szolgálja a modern redőnyök programozhatósága, ennek köszönhetően ugyanis nyaralás során is azt a látszatot kelthetjük, hogy otthon vagyunk, míg ha nincs mozgás, az a bűnözők számára „felhívás keringőre”. Az előre beprogramozott mozgatásnak hasznát vehetik a szobanövények is, amiket így napközben ér a természetes fény, éjszakára viszont sötétbe burkolózhat a lakás, mindezt úgy, hogy otthon sem vagyunk.

A programozhatóság energiatakarékosság szempontjából is előnyös, hiszen a rendszer automatikusan működésbe lép a beállított időpontban, vagyis a betűző nap akkor sem fogja felmelegíteni a lakást, ha elfelejtjük leengedni a redőnyöket, míg nem vagyunk otthon. Az alacsonyabb hőmérséklet egyenlő a kevesebb klíma használattal, ami a pénztárcánknak is kedvez.

Ennyi érv talán elég is ahhoz, hogy a motoros redőny még többeknek elnyerje a tetszését, ebből viszont automatikusan adódik a kérdés, hogy vajon lehet-e utólag motorizálni?

A hagyományos redőnyök is modernné válhatnak!

Motoros redőny, modern redőnyA redőnyök többsége utólag is felszerelhető motorral, vagyis nincs szükség cserére, elegendő lehet a korszerűsítés. Ám ha az árnyékolók beépítése alkalmával csak a plusz költség miatt nem rendeljük meg ezt az extrát, de tudjuk, hogy később majd élni fogunk a lehetőséggel, az elektromos hálózatot célszerű kialakítani.

Az utólagos motorizálás lényegében bármilyen redőny esetében megoldható, az egyetlen kitétel, hogy a redőnylécek ne tudjanak oldalirányban elcsúszni. Erre azért van szükség, mert az egyszerűbb motorok nem érzékelik, ha elcsúsznak és beakadnak a lécek, ennek következtében pedig akár szét is szakadhat a redőnytest. Célszerű árnyékolástechnikai szakember segítségét kérni, így biztosan lehet találni olyan megoldást, ami eleget tesz az elvárásoknak.

Ön is szeretné motoros működtetésű, modern redőnyökkel teljessé tenni otthonát? Szakértőinkre számíthat, forduljon hozzánk bizalommal és kérje ajánlatunkat!