vakolható tokos műanyag redőny

Vakolható tokos műanyag redőny: mit érdemes tudni róla?

A vakolható tokos műanyag redőnyök egyetlen tulajdonságukat leszámítva mindenben megegyeznek a szélesebb körben ismert műanyag redőnyökkel, ám ez a kivétel kimondottan fontos. Az esztétikus megjelenés a tok “láthatatlanságából” fakad, de ezen kívül is vannak előnyei, amelyekkel érdemes megismerkedni; az alábbi cikkben ezeket vesszük sorra

A műanyag redőnyök jellemzői

A műanyag redőnyök a hagyományos fa redőnyök közvetlen utódai, amelyek megőrizték az elődeik minden előnyét, és továbbiakkal bővítették a palettát. Széles szín- és stílusválasztékban kaphatóak, így mindenki megtalálhatja azt a típust, amely kiegészíti az otthonát, de egyben hasznos is. Egyedi méretekben is megrendelhetőek, így a különböző ablakméretekhez és -formákhoz igazíthatóak.

vakolható tokos műanyag redőny

A műanyag redőnyök számos előnnyel rendelkeznek; ezek a következők:

  • Tartósság: A műanyag redőnyök rendkívül tartósak, és ellenállnak a nedvesség, a hő és a rovarok okozta károknak. Nem fordulhat elő, hogy elvetemednek, ami kiváló választássá teszi őket a magas páratartalmú vagy szélsőséges hőmérséklet-ingadozással jellemezhető területeken.
  • Megfizethetőség: A műanyag redőnyök általában olcsóbbak, mint más típusok, így a kisebb büdzsével rendelkező lakástulajdonosok számára ideálisak.
  • Alacsony karbantartási igény: A műanyag redőnyök nagyon kevés karbantartást igényelnek. Könnyen tisztára törölhetők egy nedves ruhával, és nem igényelnek más munkálatokat.
  • Energiahatékonyság: A műanyag redőnyök segíthetnek csökkenteni az energiaköltségeket, mivel extra szigetelést biztosítanak az ablakok számára. Ez segíthet abban, hogy a lakás nyáron hűvösebb, télen pedig melegebb lehessen.
  • Testre szabhatóság: A műanyag redőnyök különböző ablakméretekhez és -formákhoz egyedileg is rendelhetőek, ami sokoldalú opcióvá teszi őket bármely otthon számára.

Fontos viszont tudni, hogy minden éremnek két oldala van, így a műanyag redőnyöknek is akadnak hátrányaik:

  • Korlátozott élettartam: A műanyag redőnyök talán a legrövidebb élettartammal bírnak a redőnyök közül, ám fontos azt is tudni, hogy ez még így is legalább egy évtizedet jelent. Ezt azonban kompenzálja a kedvező ár és a könnyű javíthatóság.
  • Maga az anyag: A műanyagra egyre többen tekintenek nemkívánatos anyagként, hiszen környezetszennyező. Természetesen ez igaz, ha nem kezelik megfelelően, azonban a műanyag redőny újra is hasznosítható!

Miben különbözik a hagyományos és a vakolható tokos műanyag redőny?

vakolható tokos műanyag redőny

A hagyományos redőny utólag is felszerelhető bármilyen ablakra, a redőny tokja pedig jól látható az utcáról nézve. Ezzel szemben a vakolható tokos műanyag redőny lényege, hogy a tok elrejthető, így gyakorlatilag láthatatlanná válik, a redőny pedig felhúzott állapotban egyáltalán nem látszik. Emellett a tok – és így maga a redőny – nincs kitéve az időjárás viszontagságainak, így az élettartama megnövekedhet.

Fontos viszont, hogy vakolható tokos műanyag redőny kizárólag olyan épületekre telepíthető, amelyeknél már a tervezés során is ezt az árnyékolótípust vették számításba, ugyanis a toknak helyre van szüksége az ablak felső pereme fölött, hogy ne lógjon bele az ablaknyílásba.

Hol érdemes vakolható tokos műanyag redőnyt vásárolni?

Cégünk természetesen az Ön rendelkezésére is áll, ha építkezik, vagy felújítja az otthonát! Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a vakolható tokos műanyag redőnyök iránt, tekintse meg az általunk kínált lehetőségeket, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, illetve, ha vásárolni szeretne, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!