redőnyszerelés, redőny csere

Szempontok, amiket érdemes átgondolnia a redőnyszerelés előtt

A redőnyszerelés nálunk ingyenes helyszíni felméréssel kezdődik, de a tervezéshez is adunk néhány hasznos tanácsot, ehhez mutatjuk most a legfontosabb szempontokat!

Ha elérkezettnek látja az időt, hogy lecserélje régi árnyékolóit, esetleg felújít, építkezik és nem kérdés, hogy redőnnyel teszi teljessé a nyílászárókat, jó helyen jár. Mi szakszerűen végezzük a redőnyszerelést és annak minden kapcsolódó feladatát ránk bízhatja, arról viszont Önnek kell döntenie, hogy milyen árnyékolókat szeretne. Természetesen ebben is szívesen segítünk, ezért összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat és szeretnénk adni néhány támpontot a választáshoz. Lássunk is neki!

Külső tokos vagy vakolható kivitel?

redőnyszerelés, redőny csere

Szerkezetüket tekintve két nagy kategóriába sorolhatjuk a redőnyöket, elsőként erről tanácsos döntenie, ha új árnyékolókat szeretne:

  1. Külső tokos redőny: Ez az a típus, ami hazánkban a legtöbb helyen felbukkan, népszerűségének pedig mindjárt két jó oka is van. Egyfelől mellette szól a kedvező ár, másfelől pedig az, hogy ez az abszolút univerzális megoldás, ami bármilyen nyílászáróra felszerelhető. Abban az esetben érdemes választani, ha a nyílászárók már a helyükön vannak és bontás nélkül szeretné megúszni az árnyékolók telepítését, illetve a redőnycserét.
  2. Vakolható tokos redőny: Míg az előbbi típus utólagos szerelés esetén ajánlott, ez épp ellenkezőleg, abban az esetben éri meg emellett dönteni, ha a homlokzat vakolása, glettelése még hátravan. Ennek a lényege és egyben legnagyobb előnye esztétikai értékében rejlik, hiszen a redőnytok rejtve marad a szem elől. A karbantartás és javítás természetesen ebben az esetben is megoldott, a munkát a szerviz fedélen keresztül végzik a szakértők.

Alapanyag dilemma: műanyag vs. alumínium

redőnyszerelés, redőny csere

Hazánkban a műanyag redőnyök hódítanak, ami kedvező árfekvésüknek köszönhető, ám sokan esküsznek az alumínium változatra, ami strapabíróságával, időtállóságával győzi meg az érdeklődőket. Ez alapján elsőre talán azt gondolhatnánk, hogy aki hosszú távra tervez, annak csak az alumínium redőny jöhet számításba, a kérdés azonban nem ilyen egyértelmű, ezért érdemes átgondolnia, hogy Önnél mi élvez prioritást.

Az új típusú, modern műanyag redőnyök már közel olyan jól teljesítenek, mint alumínium társaik, minimális súlyukból adódóan mellettük szól a könnyű kezelhetőség, valamint ápolásuk, karbantartásuk is egyszerű. Az viszont tény, hogy nagy igénybevételnek kitett helyre még mindig inkább az alumínium ajánlott, hiszen annak kiváló alapanyaga olyan ellenállóképességet biztosít, amire a műanyag nem képes.

Extra lehetőségek a tökéletes redőnyért

Bármelyik variációt választja, célszerű már a tervezési fázisban döntenie arról, hogy megelégszik önmagában a redőnnyel, vagy szüksége van extrára is:

  • Érdemes fontolóra vennie a szúnyoghálót, ami ebben az esetben együtt van szerelve a redőnnyel, viszont külön mozgatható. Bátran nyitva tarthatja az ablakokat az esti órákban, amikor már égnek bent a villanyok, hiszen így csak a hűvös járja át a lakást, a rovarok kint maradnak. Praktikus, esztétikus és még anyagilag is jó döntés az ilyen, úgynevezett kombi redőny.
  • A működtetésről mindenképpen döntenie kell, és ha már a lehetőség adott, miért ne választana motorizált redőnyt? Egy ilyen típussal maximálisan kényelmessé varázsolhatja az árnyékolást, hiszen egyetlen gombnyomással szabályozhatja a beáramló fény mennyiségét. Ma már létezik extra halk működésű változat is, melynek használatával semmi sem zavarhatja meg otthona nyugalmát.

Reméljük, rövid összefoglalónkkal segíteni tudtunk a tervezésben, de akkor is hívhat minket, ha még nem döntötte el, mit szeretne. Ne feledje, nálunk a redőnyszerelés magába foglalja az ingyenes helyszíni felmérést, melynek keretein belül személyre szabott tanácsokkal látják el szakértőink, ha szeretné! Várjuk megkeresését!