Reluxák, szalagfüggönyök és roletták

Belső árnyékolók: reluxa, szalagfüggöny, roletta

Reluxákszalagfüggönyök és roletták az Ön elképzelései szerint, kedvező áron és kiváló minőségben – oldja meg egyszerűen nyílászárói árnyékolását!

A belső árnyékolásnak napjainkban már számtalan módja elérhető, és ugyan modern fejlesztésnek tűnnek, mindegyiknek hosszú évtizedekre visszavezethető múltja van. Ugyan klasszikus sötétítő függöny a legrégebbi árnyékolótípus, ám a rolettáknak, a reluxáknak és a szalagfüggönyöknek sincs szégyenkeznivalója.

A három típus közül a roletta a legrégebbi; más néven római rolóként ismerjük, és a rómait ez esetben szó szerint kell érteni, ugyanis már az ókorban is használatos volt. Mostanra persze átesett egy alapos modernizáláson, aminek köszönhetően mind a szerkezete, mind az anyaga megváltozott és igazodott a modern igényekhez.

reluxa szintén komoly múltra tekinthet vissza: egy hozzá hasonló szerkezetet már a rómaiak is használtak; ennek egy példányát a Colosseum ásatásain találták meg. A modern reluxa első példánya 1802-ben készült el Franciaországban, ekkor még deszkákból, és csak a XX. század második felében cserélték a fát műanyagra.

szalagfüggöny a legfiatalabb a három közül; csupán néhány évtizede fejlesztették ki, a múlt század második felében. Magyarországon a ’90-es években terjedt el, eleinte szinte kizárólag irodákban, rendelőkben, vagy középületekben lehetett vele találkozni, mostanra azonban már az otthonokban is felszerelnek szalagfüggönyöket, ami a praktikusságuknak köszönhető.

Bármelyik árnyékolótípus is nyerte el az Ön tetszését, kínálatunkban mindet megtalálja, sőt, még többet is! Oldja meg egyszerűen és költséghatékonyan a fényvédelmet minden nyílászáróján, és vásároljon kiváló minőségű reluxákatrolettákat, vagy épp szalagfüggönyöket az otthonába!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a reluxákszalagfüggönyök és roletták iránt, tekintse meg az általunk kínált típusokat, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, illetve, ha vásárolni szeretne, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!